Pixbo Wallenstam IBF F03

Fatpipe semifinal mot Huddinge IK

En match med extra allt!

En intensiv matchdag avslutades med en rafflande semifinal mot Huddinge.
Efter sedvanliga dans var det dags för tekning men innan starten kramades lagens kaptener, en härlig gest då tjejerna börjar känna allt fler lirare från andra lag och städer pga. cuper och läger. En kul bonus.

Det blev sedan en match i hög fart mellan två bra lag som verkligen ville lira. Dock syntes det i inledningen att tjejerna var nervösa. Så det tog ett tag innan matchen tog form och när den gjorde det fick vi till ett lite vassare spel än Huddinge och tog välförtjänt ledningen via en vindsnabb Lina assisteras av ett Granis utkast. Innan paus kunde en helt frispelad Hanna utöka till 0-2. Nu hade vi en go känsla i laget.

I andra periodens inledning tappade vi taktpinnen och istället var det Huddinge som fick momentum och kunde reducera. Dock kunde vi snabbt utöka till 1-3 men nu var det väldigt jämnt och Huddinge reducerade och kvitterade.
De pressade på bra, men då steg Moa in i handlingen. Fullt ös mot mål ett bra skott som räddas av målvakten, men Moa suger upp returen och springer runt mål och läger in den via köksvägen.

Fyra minuter in tredje perioden kvitterande Huddinge. Nu blev det en riktig rysare med chanser åt båda hållen, kamp och utvisningar blandas med riktigt skönlir. När tre minuter återstod tappade vi markeringen och en friställd Huddinge spelare kunde raka in bollen i öppen kasse.
Ridå ner?
Nej, inte i för detta laget! Som vanligt fanns det stort mod, så de fightades vidare. Nu var det dags att ta time-out och ställa upp ett 6-5 uppställning. Men den fick suddas ut från tavlan för en stekhet lina ville annat. Hon tryckte upp kvitteringsmålet i krysset från en helt om möjlig vinkel (för alla andra än henne).
Chanserna var inte slut, men inget mer boll behövde vittjas ut näten innan slutsignalen tjöt.

Det var dags för 5 minuter sudden. Men så mycket tid behövde vi inte.
Direkt på tekning tryckte vi ner Huddinge djupt i sin zon och efter 18 sekunder avgjorde Nellie på vår tredje(!) chans.

En makalös holmgång var över och istället var det nu jubel, dans och massor av tårar, det sprutade på några av våra underbara tjejer.

Nu laddar spelare, ledare och den helt slutkörda publiken för morgondagens final som blir mot Dalen.